Skip to main content

Κλάτενμπεργκ: Σωστή η κόκκινη στον Λιβάι και η κίτρινη στον Καμάου (vid)

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στάθηκε σε δύο φάσεις της αναμέτρησης του ΟΦΗ με την ΑΕΚ και σε μια στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυσή του για τις επίμαχες φάσεις της δεύτερης αγωνιστικής, τόνισε ότι σωστά δόθηκε κίτρινη κάρτα στο μαρκάρισμα του Καμάου πάνω στον Χατζισαφί, ενώ σωστή ήταν και η κόκκινη στον Λιβάι Γκαρσία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League Interwetten, στάθηκε σε δύο φάσεις της αναμέτρησης του ΟΦΗ με την ΑΕΚ και σε μια στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ορθά δόθηκε η κίτρινη κάρτα στον Καμάου στο μαρκάρισμα πάνω στον Χατζισαφί, ενώ σωστή ήταν και η κόκκινη στον Λιβάι Γκαρσία. Για την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες, τόνισε ότι σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι στο χέρι του Αϊτόρ, από την προσπάθεια του Πίρσμαν.

Για το μαρκάρισμα του Καμάου στον Χατζισαφί: "Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα ο οποίο ύψωσε το πόδι του χτυπώντας τον αντίπαλο στο πρόσωπο. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή με την κίτρινη κάρτα για το υψωμένο πόδι.

Ο επιθετικός είναι εκτός ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το πόδι του, ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το κεφάλι. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό είχε να παίξει την μπάλα, επομένως δεν πληρούσε τα κριτήρια για κόκκινη κάρτα".

Για την κόκκινη του Λιβάι Γκαρσία: 'Ο διαιτητής έβγαλε κόκκινη κάρτα μετά από υπόδειξη του βοηθού Διαιτητή για βίαιη επαφή, του επιθετικού της ΑΕΚ. Μετά από συμπλοκή των παικτών και των δύο ομάδων, ο παίκτης της ΑΕΚ έβαλε το χέρι του στο λαιμό του αντίπαλου παίκτη. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της κόκκινης κάρτας, καθώς το να βάζεις το χέρι σου στο λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη".

Για το χέρι του Αϊτόρ: "Ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι, αφού ένας αμυντικός του Παναθηναϊκού, έχει αγγίξει την μπάλα με τα χέρια του μέσα στην περιοχή. Αφού εξέτασε όλες τις γωνίες της κάμερας, το VAR συνέστησε επανεξέταση της φάσης, κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση από πέναλτι σε ελεύθερο.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με το VAR ότι δεν υπάρχει πέναλτι, καθώς όταν ο αμυντικός γλιστράει για να κόψει την μπάλα, ο επιθετικός παίζει την μπάλα στο χέρι του αμυντικού που βρίσκεται στο έδαφος και στηρίζει το σώμα του. Ο βραχίονας είναι επομένως σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα'.