Skip to main content

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στη Ρωσία στοχεύει η Kleemann

Ο όμιλος Kleemann δημιουργεί γραμμή συναρμολόγησης στη Μόσχα με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτηση της ρωσικής αγοράς στο τμήμα των ανακαινίσεων.

Μερίδιο στη πολύ σημαντική αγορά των ανακαινίσεων, στη Ρωσία, ετοιμάζεται να διεκδικήσει ο όμιλος Κleemann, μέσω της εμπορικής θυγατρικής Kleemann Russia, η οποία δημιουργεί assembly line, προκειμένου να μπορεί σε σύντομους χρόνους και προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις των πελατών, να ανταποκρίνεται στη ζήτηση για μηχανοκίνητους ανελκυστήρες.

Όπως είπε στη Voria.gr ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης και γενικός διευθυντής Νίκος Ν. Κουκούντζος, η Kleemann η οποία δραστηριοποιείται στο mid και high end της ρωσικής αγοράς- τόσο στους οικιακούς ανελκυστήρες, όσο και στους επαγγελματικούς- θέλει να επεκταθεί στην μεγάλη αγορά των ανακαινίσεων.

Τα κύρια εξαρτήματα των ανελκυστήρων θα αποστέλλονται από τα εργοστάσια της Ελλάδας και της Σερβίας και, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς ορισμένων μερών, θα γίνεται η συναρμολόγηση των ολοκληρωμένων πλέον πακέτων, στη Μόσχα. Η γραμμή συναρμολόγησης σχεδιάζεται να μπει σε πιλοτική παραγωγή το Φεβρουάριο.

Για την Kleemann η ρωσική αγορά ήταν και παραμένει μία από τις μεγαλύτερες, καθώς βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες του ομίλου. Συγκεκριμένα, ο τζίρος από την αγορά της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10,2 εκατ.ευρώ και το 2016 σε 12 εκατ.ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κleemann έχει δείξει έναν εκρηκτικό εξαγωγικό δυναμισμό αφού, όπως ανακοινώθηκε μαζί με τα αποτελέσματα 9μηνου 2015, το 90% του ενοποιημένου τζίρου αποτελούν οι διεθνείς πωλήσεις.