Skip to main content

«Κλείδωσε» ο Γκιουλέκας για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης

Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά για τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ποια τα σχέδια Σαμαρά για τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Στο παρά πέντε άλλαξε την απόφασή του ο Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας τον Πάνο Παναγιωτόπουλο έναντι του Κώστα Γκιουλέκα. Παρότι βρίσκεται στον στενό πυρήνα των συνεργατών του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο Θεσσαλονικιός πολιτικός δεν κατέλαβε ούτε κάποια από τις υπόλοιπες θεσμικές θέσεις εκπροσώπησης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη. Η εξήγηση είναι απλή: Ο στρατηγικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να αξιοποιήσει τη μεγάλη απήχηση του Κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη (άλλωστε ήταν ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Περιφέρεια), προκειμένου η ΝΔ να διατηρήσει την παράδοση που τη θέλει να κερδίζει τον κεντρικό δήμο της πόλης.

Μένει, βέβαια, να δούμε τις αντιδράσεις, κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο, του νυν δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα σκάνδαλα στον δήμο Θεσσαλονίκης, προσβλέπει στην πολιτική στήριξη του κόμματός του, με την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας.

Σημειώνεται πως ο Β. Παπαγεωργόπουλος τήρησε στάση ουδετερότητας  κατά την εσωκομματική κούρσα διαδοχής της ΝΔ. Το ίδιο έκανε ακόμα ένας μνηστήρας του χρίσματος, ο Σταύρος Καλαφάτης. Σε αντίθεση, βέβαια, με τον Κώστα Γκιουλέκα, που εκδηλώθηκε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, έστω μία εβδομάδα πριν την κάλπη της περασμένης Κυριακής...