Skip to main content

Κλείνει για τεχνικούς λόγους το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας

Τα συνεχιζόμενα τεχνικά προβλήματα στο κολυμβητήριο της Τούμπας οδήγησαν τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στο κλείσιμό του από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Μαρτίου του 2012.

Κλειστό για τεχνικούς λόγους θα παραμείνει για το κοινό της Θεσσαλονίκης από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Μαρτίου του 2012, το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας.

Οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν κατ΄ εξαίρεση μόνο από τους αθλητές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου του 2011.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες η Αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου, η παράταση προς τους διεθνείς αθλητές της κολύμβησης δίδεται προκειμένου να ολοκληρώσουν την προετοιμασία για τη συμμετοχή τους σε προκριματικούς αγώνες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, ελλείψει άλλου ανοιχτού κολυμβητηρίου στην πόλη.

Η Αντιδήμαρχος εξήγησε ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου συναρτώνται με τα συνεχιζόμενα τεχνικά προβλήματα διαρροής της δεξαμενής, για την αντιμετώπιση της οποίας είχαν γίνει εργασίες επιδιόρθωσης το Φεβρουάριο 2011, αλλά το πρόβλημα λύθηκε μόνον προσωρινά και, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει ανάγκη εκτεταμένων τεχνικών παρεμβάσεων για την οριστική επίλυσή του.

Δεδομένης της περιορισμένης προσέλευσης του κοινού στο Κολυμβητήριο κατά τους χειμερινούς μήνες και λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που καθιστά την λειτουργία του Κολυμβητήριου δυσβάστακτη ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας των αναγκών θέρμανσης, όπως ανέφερε χθες η ίδια, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, έναντι της θερινής οπότε και αυξάνεται η επισκεψιμότητά του, για την διενέργεια των τεχνικών παρεμβάσεων.

Ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός προμήθειας ειδικού ισοθερμικού καλύμματος της δεξαμενής προκειμένου να περιορισθεί το κόστος θέρμανσής της κατά τους χειμερινούς μήνες. «Mε την ολοκλήρωση των έργων και την πάροδο των σκληρών χειμερινών μηνών θα έχουμε τη δυνατότητα να επαναλειτουργήσουμε το δημοτικό κολυμβητήριο παραδίδοντάς το στους δημότες της πόλης που το δικαιούνται», δήλωσε η Μαρία Πασχαλίδου.