Skip to main content

«Κλείνουν» δύο σχολεία στην Αθήνα

Το τμήμα Α3 του Λυκείου Χαϊδαρίου και η δευτέρα και τρίτη τάξη του Λυκείου Μελισσίων κλείνουν για πέντε μέρες, καθώς μαθητές παρουσίασαν κρούσματα του ιού Η1Ν1.
Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο εκ των μαθητών, οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα της νέας γρίπης, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία τους για πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας παρουσιάζει συμπτώματα πνευμονίας, ενώ ο άλλος δύσπνοια. Οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν διατρέχουν κίνδυνο. Οι υπόλοιποι μαθητές βρίσκονται σε κατ΄ οίκον νοσηλεία.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά τα τμήματα της δευτέρας και τρίτης λυκείου στα Μελίσσια, καθώς και το τρίτο τμήμα της πρώτης τάξης του Λυκείου Χαϊδαρίου, μετά από επτά νέα κρούσματα της νέας γρίπης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

«Μεταξύ των μαθητών του τρίτου τμήματος της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου και συνολικά συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν 9 μαθητές» ανακοινώνει το υπουργείο.

Επίσης, όπως σημειώνεται, «μεταξύ των μαθητών της Β΄ τάξης του Λυκείου Μελισσίων, επιβεβαιώθηκαν 3 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που φοιτούν στην ίδια τάξη, ενώ συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 13 μαθητές».

Ο νομάρχης Αθηνών, Ιωάννης Σγουρός, μετά την εισήγηση των υπουργών Υγείας και Παιδείας αποφάσισε την παύση λειτουργίας των ανωτέρω τμημάτων, ενώ όπως δήλωσε εάν παρουσιαστούν σε σχολείο πάνω από τέσσερα με πέντε κρούσματα σε περισσότερες από μία τάξεις θα κλείνουν οι συγκεκριμένες πτέρυγες για προληπτικούς λόγους.

Ειδικά κλιμάκια του ΕΚΕΠΥ αναμένεται να καταφθάσουν μετά τις οκτώ στα συγκεκριμένα σχολεία, προκειμένου να ενημερώσουν μαθητές, γονείς και διδακτικό προσωπικό, καθώς και να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Οι πρώτες απουσίες στο Λύκειο των Μελισσίων παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, όπως δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου, κ. Παπαδάκης, ενώ εάν μέσα στην ημέρα παρουσιαστούν κρούσματα και στην πρώτη τάξη, αναφέρει πως θα σταματήσει τη λειτουργία του ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα.

Α.Μ