Skip to main content

Κλειστά επτά στα δέκα πρατήρια στη Θεσσαλονίκη

Τα πρατήρια εφοδιάζονται σήμερα μόνο από τα ιδιωτικά βυτιοφόρα, τα οποία είναι 15 στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να εξυπηρετήσουν 450 πρατήρια. Ουρές αυτοκινήτων στα λίγα πρατήρια που διαθέτουν ακόμη καύσ
Εντείνονται τα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, ενώ οι ουρές στα πρατήρια που εξακολουθούν να έχουν βενζίνη πολλαπλασιάζονται. Τα περισσότερα πρατήρια πάντως έχουν ήδη ξεμείνει από καύσιμα προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα σε χιλιάδες οδηγούς. Πάνω από τα μισά πρατήρια της χώρας έχουν ξεμείνει από καύσιμα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Λουκέτο αναμένεται να βάλει σήμερα το 70% των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης, καθώς οι δεξαμενές αδειάζουν η μία μετά την άλλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών «Μ. Αλέξανδρος», Θέμη Κιουρτζή. Τα πρατήρια εφοδιάζονται σήμερα μόνο από τα ιδιωτικά βυτιοφόρα, τα οποία είναι 15 στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να εξυπηρετήσουν 450 πρατήρια», δηλώνει στη Voria.gr ο κ. Κιουρτζής, αναφέροντας πως διαθέσιμα καύσιμα υπάρχουν σήμερα στην περιοχή του Φοίνικα.

Το πρόβλημα εύρεσης βενζίνης αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρςε, καθώς όπως όλα δείχνουν απεργία θα κηρύξουν και οι βενζινοπώλες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το οποίο καταργείται η έως τώρα ισχύουσα απόσταση των 200 μέτρων μεταξύ των πρατηρίων, ενώ διατηρείται μόνον η απόσταση των τουλάχιστον 50 μέτρων λειτουργίας τους από χώρους μαζικής προσέλευσης και συνάθροισης, κάτι που είχε προαναγγείλει ήδη από χθες στη Voria.gr ο κ. Κιουρτζής. Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) αποφάσισε να μην μετέχει σε απεργία και τηρεί στάση αναμονής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηρίων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης.

Οι εκπρόσωποι των βυτιοφορέων συνεδριάζουν σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους, ενώ δεν αποκλείεται να κατεβάσουν τα οχήματά τους στην Αθήνα κατά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» της αγοράς των μεταφορών. Ωστόσο, φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν θα καταθέσουν ακόμη τα όπλα και οι κινητοποιήσεις τους αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο, επισημαίνει στη Voria.gr ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Ηλιάδης.