Skip to main content

Κλειστά σήμερα τα ΤΕΙ

Οι διοικήσεις των ΤΕΙ αντιδρούν στη μη έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων 25 ειδικοτήτων.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Κλειστά θα είναι σήμερα τα ΤΕΙ μετά από απόφαση των προέδρων των ιδρυμάτων κατά τη Σύνοδό τους στο Μεσολόγγι αντιδρώντας στη μη έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων 25 ειδικοτήτων.

«Eίναι μια ένδειξη συμπαράστασης στους αποφοίτους των ΤΕΙ όλης της χώρας, των οποίων τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν αναγνωρίζονται», αναφέρει στη Voria.gr o πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Παύλος Καρακολτσίδης.

Οι πρόεδροι των ιδρυμάτων έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τo τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

«Θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων με επ΄ αόριστον κλείσιμο των τμημάτων την περίοδο των εγγραφών του εαρινού εξαμήνου, αν δεν προχωρήσουν τα προεδρικά διατάγματα, 25 τον αριθμό, που εκκρεμούν από το 1994», σημειώνει ο κ. Καρακολτσίδης.

Στη 1 το μεσημέρι, φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΙ, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Πανάρετο, για να δοθεί λύση στο θέμα.