Skip to main content

Κλειστά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη

Μέλη της οργάνωσης εθεάθησαν τις προηγούμενες ημέρες να μεταφέρουν κούτες με έντυπο υλικό από τα γραφεία.

του Μάρκου Γεωργίου

Κλειστά παραμένουν για τέταρτη ημέρα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Καζαντζάκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι της περιοχής είδαν στελέχη της οργάνωσης να μεταφέρουν από τα γραφεία κούτες με φυλλάδια και έντυπο υλικό, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία δεν υπάρχει κανείς.

Την ίδια ώρα, ανησυχία στις τάξεις τοπικών μελών και οπαδών της οργάνωσης έχουν προκαλέσει οι έξι υποθέσεις που απέστειλε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης στον Άρειο Πάγο, και αφορούν παράνομες ενέργειες και επεισόδια στα οποία εμπλέκονται χρυσαυγίτες, από τις συνολικά 11 που καταγράφηκαν  στην Κεντρική Μακεδονία απέστειλε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξάρθρωση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης.   

Πρόκειται για πλημμεληματικές δικογραφίες, από τις οποίες οι 5 βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο ενω οι 6 είναι προανακριτικές και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι παραπάνω δικογραφίες που απεστάλησαν και τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που συνέταξε το εισαγγελικό πόρισμα που οδήγησε στις συλλήψεις στελεχών και μελών της Χ.Α  για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Περιστατικά βίας από  μέλη της Χρυσής Αυγής περιγράφονται στις δικογραφίες της Θεσσαλονίκης ενώ στις υποθέσεις της κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνεται και  η  δράση της Χρυσής Αυγής στα σύνορα με τα Σκόπια. Το 2012,  μέλη του ακροδεξιού κόμματος ανέλαβαν ρόλο… τελωνειακών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, κάνοντας έλεγχο στα διερχόμενα αυτοκίνητα, που διέρχονταν από τον συνοριακό σταθμό Δοϊράνης Κιλκίς, σχετικά με την  επικόλληση του ειδικού σήματος που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητα της FYROM όταν εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος.