Skip to main content

Κλειστά τα σχολεία στο ν. Καβάλας

Η χιονόπτωση, που ξεκίνησε μετά τις 4 σήμερα το πρωί και συνεχίζεται όλη την ημέρα στην Ανατ. Μακεδονία, προκάλεσε ήδη μικρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και στη λειτουργία των σχολείων.
Κλειστά σχολεία σήμερα σε όλο το νομό Καβάλας, με απόφαση του Νομάρχη Θεόδωρου Καλλιοντζή, αλλά και αναγκαιότητα χρήσης αλυσίδων στο ορεινόοδικό δίκτυο των νομών Καβάλας και Δράμας είναι τα αποτελέσματα της χιονόπτωσης που σημειώνεται από τα ξημερώματα σ’ ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία.

Καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται έως και τις μεσημβρινές ώρες, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την περιοχή, συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους λόγω παγετού, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο του δήμου Ορεινού Καβάλας (όπου σημειώθηκαν και μικροατυχήματα το πρωί), αλλά και μετά το 25ο χλμ της επαρχιακής οδού Δράμας – Βώλακα – Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Το χιόνι "έπιασε" και μέσα στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας–ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Καβάλας.

Στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 20 εκατοστά, ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Κυριακή. Το Χιονοδρομικό θα είναι ανοιχτό για το κοινό το προσεχές  Σαββατοκύριακο (30 – 31/1).