Skip to main content

Κλειστά την Τετάρτη τα καταστήματα στη Θεσσαλία

Στο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν την προσεχή Τετάρτη οι έμποροι σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αντιδρώντας στα νέα, σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Στο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν την προσεχή Τετάρτη οι έμποροι σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αντιδρώντας στα νέα, σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στη Λάρισα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Νίκος Τζίκας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Λάρισας, Κωνσταντίνος Καγκελάρης, υπογραμμίστηκε ότι τα νέα μέτρα αποτελούν, κατά γενική ομολογία, το πιο σκληρό πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε ποτέ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως υποστήριξαν, πρόκειται για μέτρα κοινωνικά άδικα, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, από τον οποίο δε διαφαίνεται έξοδος. Κατά τους ίδιους, μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον οι μικρές επιχειρήσεις οδηγούνται σε μαρασμό και κλείσιμο ενώ η ανεργία θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μάστιγα για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

«Κοινή απαίτηση να πληρώσουν οι υπεύθυνοι»

Οι δύο πρόεδροι σημείωσαν ότι για μία ακόμα φορά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό αυτοί που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ δεν γίνεται τίποτα για την τιμωρία αυτών που για τόσα χρόνια κατέκλεψαν τον πλούτο του ελληνικού λαού.

«Η τιμωρία των υπευθύνων και η άμεση επιστροφή των κλεμμένων αποτελούν κοινή απαίτηση. Η κυβέρνηση έχει χρέος άμεσα να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί που σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Επιπλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει η χώρα όσο το δυνατό συντομότερα σε μια αναπτυξιακή πορεία, η οποία αποτελεί τη μόνη διέξοδο από τα σημερινά δεινά», ξεκαθάρισαν οι κύριοι Τζίκας και Καγκελάρης.