Skip to main content

Κλείδωσε η Ευρώπη για τον Άρη μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήρε το διπλό στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό με γκολ του Μάνταλου στο 50'. Έχασε πέναλτι ο Μακέντα για το τριφύλλι.

Σφράγισε και τυπικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Άρης, αφού η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού εξασφάλισε και μαθηματικά την έξοδο των κιτρίνων στο Conference League της επόμενης σεζόν.

Η ΑΕΚ πήρε το διπλό στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό με γκολ του Μάνταλου στο 50’, ενώ οι Πράσινοι έχασαν πέναλτι με τον Μακέντα στις καθυστερήσεις.

Με αυτή τη νίκη και η Ένωση εξασφάλισε το δικό της ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 52 βαθμούς και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλήγμα σε οικονομικό, αγωνιστικό και ηθικό επίπεδο.

Ακόμα και αν το τριφύλλι κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια και η ΑΕΚ χάσει με αποτέλεσμα να έχουμε ισοβαθμία στους 58 βαθμούς, η Ένωση ευνοείται αφού έχει τερματίσει σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα (απόλυτη ισοβαθμία στα μεταξύ τους ματς με δύο ισοπαλίες 1-1 και από μία νίκη 2-1 και 1-0 για κάθε ομάδα).

Η τελική κατάταξη των ομάδων που θα βγουν στο επόμενο Conference League (δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος) και η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο δεν παίζει κανένα ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία, αφού πλέον δεν υπάρχει «καλό» ή «κακό» ευρωπαϊκό εισιτήριο, μιας και οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.