Skip to main content

Πέλλα: Τεστ και ιχνηλατήσεις στην κονσερβοποιία με τα 114 κρούσματα

Από χθες γίνονται συσκέψεις στην περιοχή και μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σε Σκύδρα και Αριδαία βρίσκονται από νωρίς το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προχωρώντας σε τεστ και οι ιχνηλατήσεις, ύστερα από τη νέα υγειονομική βόμβα που έσκασε στην περιοχή κι αφορά σε ένα εργοστάσιο κονσερβοποιίας στο οποίο βρέθηκαν 114 κρούσματα.

Στην Εδεσσα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ι. Τζαμτζή, του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Π. Μπογιατζίδη, του δημάρχου Έδεσσας Δ. Γιάννου αλλα και του Δημάρχου Σκυδρας όπως και του διοικητή του Νοσοκομείου της πόλης Χ. Δόντσου.

Το εργοστάσιο έχει πάψει να λειτουργεί και βρίσκονται σε εξέλιξη απολυμάνσεις, ενώ τα 114 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό βρίσκονται σε 14ημερη καραντίνα.

Από χθες γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Δύο εργαζόμενοι στον τομέα παραγωγής της εταιρείας που πήγαν αυτοβούλως για εξέταση στις 28/9 και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αποτέλεσαν την αφορμή για να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 τα συνολικά 427 άτομα που απασχολούνται στον ίδιο τομέα.

Αυτό αναφέρει η νομική εκπρόσωπος της κονσερβοποιίας «Κρόνος», Ηλιάνα Μέγα, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξηγώντας ότι η προαναφερόμενη εξέλιξη προέκυψε παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην «Κρόνος» θερμομετρούνται στη στάση, πριν από την είσοδό τους στα λεωφορεία και περνούσαν από θερμοκάμερα, προτού εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου, ενώ «η κονσερβοποιία είχε φροντίσει να απολυμαίνονται μέχρι και τα παπούτσια των εργαζομένων, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους».

Οι θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι της «Κρόνος» είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με την κονσερβοποιία, η οποία τονίζει, σε ανακοίνωσηή της, ότι σε κάθε στάδιο των ενεργειών, ευρημάτων και θεμάτων που αντιμετώπισε είχε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις 20/8 είχαν επιβεβαιωθεί θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού δύο εργαζόμενοί της και, μετά από επικοινωνία της «Κρόνος» με τον ΕΟΔΥ, υποβλήθηκε σε τεστ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της και λήφθηκαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη διασπορά του ιού.