Skip to main content

Κλιμακώνει την κόντρα η Ρωσία: Διώχνει άλλους 50 Βρετανούς διπλωμάτες

Μία ακόμη επιδείνωση της αντιπαράθεσης μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στο Σόλσμπερι

Λίγοι περισσότεροι από 50 Βρετανοί διπλωμάτες, που βρίσκονται στη Ρωσία, θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Αυτό ανακοίνωσε η Μόσχα στο Λονδίνο, σε μία ακόμη επιδείνωση της αντιπαράθεσης μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στο Σόλσμπερι.

Η Τερέζα Μέι είχε αποφασίσει την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο και αρκετές χώρες ακολούθησαν, αν και με λιγότερους. Η Μόσχα απάντησε στο Λονδίνο απελαύνοντας με τη σειρά της 23 Βρετανούς διπλωμάτες.

Ομως, ο Λόρι Μπρίστοου, ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα, κλήθηκε εκ νέου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή. Εκεί, του ζήτησαν να περιορίσει τη βρετανική διπλωματική αποστολή στο μέγεθος της αντίστοιχης ρωσικής στο Λονδίνο.

Αυτό σημαίνει ότι η Βρετανία θα πρέπει να μειώσει κατά κάτι περισσότερο από 50 τα μέλη του διπλωματικού προσωπικού της στη Ρωσία, εξήγησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ζητήσαμε ισοτιμία. Οι Βρετανοί έχουν 50 περισσότερους διπλωμάτες από τους Ρώσους», τόνισε. Οταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι ακόμη 50 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους, η Ζαχάροβα απάντησε: «Λίγοι περισσότεροι από 50».