Skip to main content

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Μπλόκο έξω από τα διυλιστήρια έχουν στήσει οι απεργοί, δυσκολεύοντας την είσοδο των ιδιωτικών βυτίων. Σημαντικές ελλείψεις στα καύσιμα αναμένεται να δημιουργηθούν και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με το
Συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την απεργία τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων της πόλης να έχουν πλέον ξεμείνει εντελώς από βενζίνη. Στα ελάχιστα πλέον πρατήρια που έχουν αποθέματα επικρατεί το αδιαχώρητο, με τους οδηγούς να δημιουργούν τεράστιες ουρές και είναι θέμα χρόνου να εξαντληθούν και εκεί τα καύσιμα.

Παράλληλα, ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων μέσω των 15 ιδιωτικών βυτίων της πόλης γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απεργοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα διυλιστήρια στην περιοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) και δυσκολεύουν την είσοδο των οδηγών.

Σημαντική έλλειψη στα αποθέματα καυσίμων, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην καθήλωση των αεροσκαφών, αναμένεται να δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς και εκεί ο ανεφοδιασμός γίνεται μέσω δημοσίων βυτίων. Μιλώντας στη Voria.gr ο αερολιμενάρχης, Σάββας Βασιλειάδης, διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα στις πτήσεις, ωστόσο εκφράζει το φόβο πως τα αποθέματα κάποια στιγμή θα εξαντληθούν, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Μέχρι στιγμής οι απεργοί φαίνεται να μην καταθέτουν τα όπλα, αναμένοντας ωστόσο τη διαβούλευση με το υπουργείο Μεταφορών. Πάντως, εάν κρίνουμε από τις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Δ. Ρέππα, η κυβέρνηση τηρεί στάση αδιαλλαξίας και θα προωθήσει το επίμαχο νομοσχέδιο για το «άνοιγμα» των οδικών εμπορικών μεταφορών τις επόμενες ημέρες. «Φοβάμαι ότι δεν θα προχωρήσουμε σε συμφωνία και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας», υπογραμμίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Ηλιάδης.