Skip to main content

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς

Ενισχύουν την παρουσία τους στα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ, στο πλαίσιο της απόφασής τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του
Ενισχύουν την παρουσία τους στα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των εθνικών οδών οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στο πλαίσιο της απόφασής τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

Oι ιδιοκτήτες ΦΔΧ Βόρειας Ελλάδας, συνεχίζουν την παράταξη οχημάτων σε κομβικά σημεία οδικών αξόνων της Θεσσαλονίκης, ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν παρατεταγμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πύλη 16, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα. Συνολικά 330 οχήματα είναι ακινητοποιημένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Βόρειας Ελλάδας, Ντίνος Κιρκιλής.

Όσον αφορά το Λεκανοπέδιο Αττικής, αυτή τη στιγμή είναι παρατεταγμένα σε δρόμους πάνω από 750 φορτηγά και Βυτιοφόρα. Σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης βρίσκονται άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν ρητές εντολές να μην επιτρέψουν στα φορτηγά να φύγουν ομαδικά και να κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, εμφανείς είναι πλέον οι ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους φορτηγατζήδες να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πάντως προς το παρόν δεν παρατηρούνται ακόμη σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.

Οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ η κυβέρνηση τους υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και διαμηνύει πως όπου παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.