Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Αν και υπήρχε η σκέψη το πρώην στρατόπεδο να κλείνει τμηματικά για τις εργασίες, τελικά θα κλείσει όλο το υπό ανάπλαση μέρος για λόγους ασφαλείας

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να κλείσει οριστικά για τους πολίτες ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, προκειμένου να αρχίσει η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανάπλαση τις εργασίες για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αυτό το διάστημα η «Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε.» ξεκινά την τοπογραφική αποτύπωση του χώρου και κάποιες προεργασίες που είναι απαραίτητες βάση νόμου, ώστε στη συνέχεια να στηθεί το εργοτάξιο και να αρχίσουν οι εργασίες.

Διαβάστε: Έως το τέλος του 2023 το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά - Υπεγράφη η σύμβαση

Αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη το πρώην στρατόπεδο να κλείνει τμηματικά για τις εργασίες ώστε να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, που καθημερινά επισκέπτονται τον χώρο, τελικά θα κλείσει όλο το υπό ανάπλαση μέρος.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, μετά από συζητήσεις με τους αρμοδίους του δήμου Παύλου Μελά θα αποκλειστεί η πρόσβαση στο κοινό εκτός από το τμήμα απέναντι από το δημαρχείο, όπου βρίσκονται κάποιες υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει στη Voria.gr o Αθανάσιος Παπανικολάου, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, θα αποκλειστεί η κυκλοφορία στο πρώην στρατόπεδο κυρίως για την προστασία των κατοίκων. «Το πάρκο θα είναι εργοτάξιο. Το ξέρουμε ότι θα υπάρξει αναστάτωση στους περίοικους αλλά είναι για την ασφάλειά τους. Δεν γίνεται διαφορετικά, θα υπάρχουν μηχανήματα μέσα στον χώρο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα θα τοποθετηθούν και ταμπέλες τόσο στην περίφραξη όσο και στις εισόδους με τις οποίες θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο πρώην στρατόπεδο.