Skip to main content

Κλείνει για τρεις μήνες τμήμα της οδού Βενιζέλου λόγω Μετρό

Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου και η διάρκειά τους υπολογίζεται σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών

Στην εφαρμογή πρόσθετων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που χαρακτηρίζει αναγκαία, προχωρεί για το υπόλοιπο -τουλάχιστον- καλοκαίρι η Αττικό Μετρό στην οδό Βενιζέλου, λόγω των εργασιών για την κατασκευή του ομώνυμου σταθμού του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με τις ρυθμίσεις αυτές, που σύμφωνα με την Αττικό Μετρό θα τεθούν σε εφαρμογή την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου και η διάρκειά τους υπολογίζεται σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών:

1) Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο βόρειο τμήμα της οδού Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος του πεζόδρομου Κλεισούρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται πλέον μέσω των οδών Χαλκέων – Συγγρού –Αντιγονιδών. Επίσης καταργείται η υφιστάμενη διάβαση πεζών επί της οδού Βενιζέλου στη συμβολή της με την οδό Εγνατία.

2) Μετατοπίζεται η κίνηση από το αριστερό στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Βενιζέλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως τη συμβολή της με την οδό Εγνατία.

3) Η κίνηση επί της οδού Εγνατία διατηρείται ως έχει.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Αττικό Μετρό ζητά ττην κατανόηση των πολιτών για ένα έργο που ταλαιπώρησε στο παρελθόν την πόλη και που σήμερα προχωρεί και υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς».