Skip to main content

Κλείνει τη μονάδα παραγωγής στην Πάτρα η Frigoglass

Η μονάδα απασχολούσε περίπου 90 άτομα και παρήγαγε εξειδικευμένους ψυκτικούς θαλάμους οικιακής χρήσης και μερικές κατηγορίες ανταλλακτικών ψυγείων

Στο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής της στην Πάτρα προχωρα η Frigoglass. Σύμφωνα με την εταιρεία η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, με στόχο τη βελτίωση του κόστους λειτουργίας και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της.

Η Frigoglass ειχε ήδη υλοποιήσει αρκετές πρωτοβουλίες, όπως πρόγραμμα εθελουσίας συνταξιοδότησης, πρόγραμμα εναλλαγής θέσεων εργασίας, μειώσεις των μισθών και μεταφορά μέρους της παραγωγής σε μια προσπάθεια μετατροπής του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας σε πιο αποδοτικό οικονομικά επίπεδο. Ωστόσο αυτές οι πρωτοβουλίες απέτυχαν καθώς δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Ο Όμιλος αποσκοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.

Να σημειωθεί ότι η μονάδα απασχολούσε περίπου 90 άτομα και παρήγαγε εξειδικευμένους ψυκτικούς θαλάμους οικιακής χρήσης και μερικές κατηγορίες ανταλλακτικών ψυγείων.