Skip to main content

Κλινική Κυανούς Σταυρός: Ημερίδα για το Ρομποτικό Σύστημα Αρθροπλαστικής

Η Κλινική Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ημερίδα για την παρουσίαση του Ρομποτικού Συστήματος Αρθροπλαστικής Γόνατος και Ισχίου Mako

Η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης, επενδύοντας συνεχώς στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και στα πλαίσια της οργάνωσης κέντρου εξειδικευμένης αρθροπλαστικής χειρουργικής, παρουσίασε το νέο εξελιγμένο ρομποτικό βραχίονα Mako, της αμερικάνικης εταιρείας Stryker σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό πολυχώρο της κλινικής «Γένεσις» του Ομίλου.

Η συμμετοχή των ορθοπαιδικών χειρουργών στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Προσκεκλημένος ομιλητής της επιστημονικής ημερίδας ήταν ο Dr. Jon Conroy Consultant Orthopaedic Surgeon από το Κέντρο Αρθροπλαστικής του Leeds, στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξειδικευμένος στη ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας προβλήθηκαν video επεμβάσεων ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος, ενώ πραγματοποιήθηκε και ζωντανή επίδειξη της λειτουργίας του συστήματος Mako στους παρόντες ορθοπαιδικούς χειρουργούς.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Euromedica, Τάκης Δουμάνογλου, στον χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, το πόσο σημαντικό είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τη Βόρειο Ελλάδα το γεγονός ότι στην Κλινική Κυανούς Σταυρός  οργανώθηκε Κέντρο Εξειδικευμένης Ρομποτικής Αρθροπλαστικής Χειρουργικής. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Όμιλος Euromedica φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση του νέου εξελιγμένου ρομποτικού συστήματος, να προσελκύσει ασθενείς και από όμορες Βαλκανικές χώρες.  

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός, Αθανάσιος Κόιος, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι το ρομποτικό σύστημα Mako βρίσκεται στην Κλινική Κυανούς Σταυρός κατά αποκλειστικότητα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα και είναι το μοναδικό που κάνει επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής χειρουργικής στο ισχίο και στο γόνατο και, λόγω της ρομποτικής ακρίβειας των επεμβάσεων, οδηγεί στη βέλτιστη τοποθέτηση της τεχνητής άρθρωσης, παρέχοντας στους ασθενείς ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά τους.

Επίσης ο Αθανάσιος Αδάμ, χειρουργός ορθοπαιδικός, συνεργάτης του ομίλου Εuromedica και Mako Certified Surgeon, υπογράμμισε πως το σύστημα Mako λειτουργεί με τη χρήση αξονικής τομογραφίας, επιτρέποντας στον χειρουργό να έχει μια εξατομικευμένη τρισδιάστατη εικόνα για τον κάθε ασθενή και τις ανάγκες του και να λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις, έχοντας περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή του. Τέλος, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χρήσης του Mako, όπως η ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η αξιοσημείωτη ακρίβεια της επέμβασης, ο αισθητά μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος, η βραχύχρονη νοσηλεία και η ανάλογη ταχεία επιστροφή του ασθενή σε πλήρεις δραστηριότητες, ακόμα και αθλητικές.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Stryker και οι πιστοποιημένοι Μako ορθοπαιδικοί χειρουργοί του ομίλου Euromedica είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με συναδέλφους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερώσουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του Μako.