Skip to main content

Κλείνουν δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι και κέντρα διασκέδασης

Κλείνουν επιπλέον χώροι συνάθροισης όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Τι ισχύει για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Κλείνουν για 15 ημέρες, τα δικαστήρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι παιδότοποι, τα γυμναστήρια, καθώς και τα κέντρα διασκέδασης και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Πολιτισμού, τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 117. (Περισσότερα εδώ)

Νωρίτερα σήμερα σε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε την επέμβασή τους, όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο κ. Πλιώτας αναφέρεται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις μέχρι και ισόβια για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί για να αποτραπεί η διάδοση επικίνδυνης νόσου.