Skip to main content

Κλείνουν τα Τέμπη σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες της Λάρισας

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Κλειστός ο κόμβος των Τεμπών ενώ συνεχίζεται και ο αποκλεισμός στα Πράσινα Φανάρια.

Στον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες του μπλόκο της Νίκαιας, όπως είχαν αποφασίσει σε συνέλευση τους την Παρασκευή. 

Συγκερκιμένα, οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους κλείνοντας και τα δύο ρεύματα της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθήνας από τις 14:00 έως και τις 16:00.

«Είμαστε εδώ ως ένα βήμα κλιμάκωσης, γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεμπλέξει από εμάς, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια» δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας.

Ακόμα, κλειστά συνεχίζουν να είναι και τα Πράσινα Φανάρια, δηλαδή η διασταύρωση αεροδρομίου στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, από αγρότες και κτηνοτρόφους της Χαλκιδικής και περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

«Δεν αποκλείεται να επιχειρήσουμε εκ νέου μετάβασή μας στη διασταύρωση του αεροδρομίου Μακεδονία, για συμβολικό αποκλεισμό, όπως κάναμε την Παρασκευή» δήλωσε στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλειστή εξακολουθεί να είναι από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Στα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ενώ χθες σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας, που βρίσκεται στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά και το τι μέλλει γενέσθαι για αύριο, θα αποφασιστεί σε γενική τους συνέλευση αργά το απόγευμα, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεωνο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Στο μεταξύ, στην αεροφέγυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/1 στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Την Τρίτη η συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας

Την Τρίτη 7/2 για τις 12 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.

Στη χθεσινή συνάντηση στα Μάλγαρα, που έγινε "κεκλεισμένων των θυρών", το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.

"Καλούμε σε ευρεία σύσκεψη την προσεχή Τρίτη όλους τους κινητοποιημένους αγρότες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όλοι μαζί", επισήμανε ο κτηνοτρόφος Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.

"Ολοι θέλουμε την ενότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", τόνισε από την πλευρά του το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στα διόδια Μαλγάρων, Γιώργος Κωστούδης, προσθέτοντας ότι ενώ όλοι υποστηρίζουν ότι δρουν για το καλό του κλάδου, ωστόσο κανένας δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του και αυτό λειτουργεί εις βάρος μας εδώ και πολλά χρόνια.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του επικεφαλής του μπλόκου στο Δερβένι, Θόδωρου Χατζητομάρη, πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Εμείς δεν ανήκουμε πουθενά, αλλά πρέπει επιτέλους όλες οι δυνάμεις στον κλάδο μας να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους για το καλό του πρωτογενούς τομέα".

Η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας δεν συμμετείχε στη συνάντηση των Μαλγάρων.