Skip to main content

Κλείνουν ξανά τα γήπεδα για τους φιλάθλους στο Βέλγιο λόγω κορωνοϊού

Οι νέοι περιορισμοί σε αθλητισμό, πολιτισμό και τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ισχύουν έως τις 19 Νοεμβρίου ακόμη και αν τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.,

Οι επαγγελματικές αθλητικές διοργανώσεις στο Βέλγιο, ιδίως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου  Α' κατηγορίας, θα διεξαχθούν και πάλι πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φιλάθλους, από σήμερα το απόγευμα λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι νέοι περιορισμοί σε αθλητισμό, πολιτισμό και τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ισχύουν έως τις 19 Νοεμβρίου όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη και αν τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και η ισχύουσα απαγόρευση της κυκλοφορίας (από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ.) δεν παρατείνεται.

«Δεν είναι οι κανόνες που θα νικήσουν τον ιό, αλλά όλοι μαζί», υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε «μια ενωμένη ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το απόγευμα, ο αγώνας της 10ης ημέρας Pro League, Κορτράικ- Άντερλεχτ, θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους και αυτό θα ισχύει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη χώρα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου είδαν σταδιακά τους θεατές να επιστρέφουν στα μέσα Σεπτεμβρίου μετά από αρκετούς μήνες.

Επιπλέον, όλοι οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί αγώνες αναστέλλονται έως τις 19 Νοεμβρίου.

Το Βέλγιο, το οποίο έχει μέση συχνότητα εμφάνισης περίπου 620 κρουσμάτων ιού κοροναϊού ανά 100.000 κατοίκους, είναι το δεύτερο μετά την Τσεχία (668) στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP).