Skip to main content

Κλειώ-Δανάη Οθωναίου: Εκπαιδευτήκαμε από την πατριαρχία να κατηγορούμε η μία την άλλη

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για τις αυτοκαστροφικές συμπεριφορές και τους τους δαίμονες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε

Η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία σύγχρονη μούσα, όπως ακριβώς παραπέμπει το όνομά της. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της διαδρομή ως σολίστ. Στην πορεία όμως την μάγεψε το θέατρο, το οποίο γνώρισε για πρώτη φορά στα δεκαοκτώ, καθώς πιο πριν δεν είχε δει θεατρική παράσταση. Έκτοτε μας μαγεύει κάθε φορά που την απολαμβάνουμε στη σκηνή με το ταλέντο της και τον μοναδικό συνδυασμό θηλυκότητας και δυναμισμού που την διακρίνουν. Συνομιλήσαμε με φόντο την παραλία της πόλης μας. Η ευγένεια και αύρα της Κλειούς-Δανάη Οθωναίου σε συνδυασμό με την οξυδερκή σκέψη της και τον δυναμικό λόγο της έκαναν τη συζήτηση άκρως απολαυστική.

Με αφορμή τον ρόλο της «Μαξίμ» στη «Νύχτα της Ιγκουάνα» στην οποία πρωταγωνιστεί, η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε για τους δαίμονες που καλούμαστε να νικήσουμε, για την ψυχανάλυση και τα ταμπού, για το πόσο εύκολα μπορούμε οι γυναίκες να γίνουμε θύματα της πατριαρχίας και το πόσο αμείλικτες μπορούμε να γίνουμε μεταξύ μας. Τέλος μας προσκάλεσε να απολαύσουμε το αριστούργημα του Τένεσι Ουίλιαμς, «Η νύχτα της Ιγκουάνα», που ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr