Skip to main content

Κληρώνει για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ για τη Β΄Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι το ζήτημα των υποψηφιοτήτων θα έχει ολοκληρωθε
Επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ για τη Β΄Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι το ζήτημα των υποψηφιοτήτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου, όπως υπογράμμισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι γραμματείς της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεράκης, της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και της Ν.Ε. Β΄Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι διαβουλεύσεις για τις υποψηφιότητες συνεχίζονται και το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει υποψήφιους που στήριξαν και πιστεύουν στον «Καλλικράτη», ενώ για το θέμα των υποψηφιοτήτων στην Περιφερειαρχών θα γίνει το επόμενο διάστημα σύσκεψη υπό τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισαν ότι δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα και ασχολείται μόνο με λογοπαίγνια και εμφανίσεις στην τηλεόραση. Σε ό,τι αφορά, δε, στην απόφαση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να μην κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμαναν ότι είναι αποτέλεσμα της συστηματικής αντιπολίτευσης που έκανε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 49,5% των ερωτηθέντων βλέπουν θετικά τον «Καλλικράτη», το 73% θέλει αλλαγή στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και αυτό το αίτημα θέτει και το 57,8% ψηφοφόρων της ΝΔ.

Σχετικά με τα θέματα της Θεσσαλονίκης πρότειναν να μετεγκατασταθεί άμεσα η ΔΕΘ στη Σίνδο, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη Ζώνη Καινοτομίας, να μην αυξηθούν τα τιμολόγια στην ΕΥΑΘ, να παραμείνει η εταιρία στον έλεγχο του Δημοσίου και να φύγουν οι εργολάβοι από τα διυλιστήρια και τον βιολογικό καθαρισμό και, τέλος, να δρομολογηθούν επεκτάσεις του μετρό.