Skip to main content

Κλειστά και αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη

Η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με απόφαση Πατουλίδου

Δεν θα λειτουργήσουν και αύριο τα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και των ιδιαιτέρως χαμηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν σε όλη την Μητροπολιτική Ενότητα.

Η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Πατουλίδου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη και με δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Επανεκτιμώντας τα καιρικά δεδομένα και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα, η αντιπεριφερειάρχης  αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη τους να παραμείνουν και αύριο τα σχολεία κλειστά.

«Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στον νομό. Όμως ο παγετός κυρίως τις πρωινές ώρες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές. Προς αποφυγή νέων ατυχημάτων (χθες μαθητής σε σχολείο στον Εύοσμο, τραυματίστηκε) και κατόπιν αιτημάτων δημάρχων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποφάσισα να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία. Ελπίζω τα συνεργεία των δήμων μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων», τόνισε.

Παράλληλα, στους δήμους Βόλβης. Δέλτα και Αμπελοκήπων - Μενεμένης δεν θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ στον δήμο Λαγκαδά κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Θερμαϊκού, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Νεάπολης Συκεών, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στον δήμο Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.