Skip to main content

Κλειστά τα σχολεία και αύριο στην Κεντρική Μακεδονία - Αναμένεται η απόφαση

Μετά από ελέγχους και συνεννοήσεις είναι πιθανό να απαγορευτεί καθολικά και για αύριο η λειτουργία των σχολείων. Τι ζητούν οι δήμαρχοι

Προς νέα καθολική απόφαση για κλειστά σχολεία και αύριο Τρίτη προσανατολίζονται οι αρμόδιοι, παρά το γεγονός ότι το πρωί φαινόταν ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες αύριο σε κάποιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έπειτα από την επικοινωνία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους 38 δήμους των επτά νομών, οι δήμαρχοι στο σύνολό τους φαίνεται ότι επιθυμούν να μην ανοίξουν τα σχολεία αύριο και να εκδοθεί εκ νέου συνολική ενιαία και καθολική απόφαση από την Περιφέρεια, που να καλύπτει όλους.

Ανακοινώσεις θα βγάλει και κάθε δήμος ξεχωριστά, όμως φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία όλων να μην ανοίξουν και αύριο τα σχολεία, επειδή δεν είναι απολύτως ασφαλής η μετακίνηση προς τις σχολικές μονάδες, ενώ στις περισσότερες υπάρχουν ζητήματα παγετού και εντός των αυλών των σχολείων.

Συνεπώς, μέχρι το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία καμιά σχολική μονάδα και κανένας παιδικός σταθμός δεν θα λειτουργήσει και αύριο Τρίτη.

Όπως τόνιζαν στελέχη των δήμων και της περιφέρειας, «από το πρωί έγιναν έλεγχοι στις σχολικές μονάδες και το αίτημα των 38 δημάρχων φαίνεται να είναι καθολικό για να μην ανοίξουν και αύριο τα σχολεία. Οπότε εντός των επόμενων ωρών, εφόσον δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση, εφόσον κανένας δήμος από τους 38 δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει με ασφάλεια τα σχολεία, τότε και πάλι θα εκδοθεί απόφαση του περιφερειάρχη, ώστε να καλύπτει όλη την Κεντρική Μακεδονία. Είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και ο κύκλος συνεννοήσεων με όλους τους δημάρχους και τους επτά αντιπεριφερειάρχες».