Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Από αύριο η Ουκρανία θα κλείσει τα σύνορά της, μέτρο που θα αφορά και τους υπηκόους της χώρας που θέλουν να επιστρέψουν από το εξωτερικό.

Η Ουκρανία κλείνει τα σύνορά της από αύριο Παρασκευή, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε ένα μέτρο που θα αφορά και τους υπηκόους της χώρας που επιθυμούν να επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι το τέλος της Παρασκευής, 27 Μαρτίου, τα σύνορα της χώρας θα κλείσουν και όλη η επιβατική κίνηση θα διακοπεί. Πριν από δύο εβδομάδες κάλεσα τους πολίτες να επιστρέψουν επειγόντως στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι από αυτούς επέστρεψαν από μόνοι τους και τους είμαι ευγνώμων. Άλλους, πάνω από 80.000 Ουκρανούς, τους επαναπατρίσαμε με αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία. Αλλά σήμερα δεν έχουμε άλλο χρόνο να περιμένουμε. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στους πολίτες που βρίσκονται ακόμη στο εξωτερικό και στην ασφάλεια 40 εκατομμυρίων πολιτών εντός της χώρας», τόνισε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Πρόσθεσε πως διπλωμάτες θα φροντίσουν τους Ουκρανούς που δεν κατόρθωσαν να επιστρέψουν στη χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ