Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΕΠ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου με προσωπικό ασφαλείας λόγω 24ωρης απεργίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ) στη Θεσσαλονίκη λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξε η
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της η απεργία πραγματοποιείται ώστε να, «διεκδικηθεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν «άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με τουλάχιστον 1.000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού» και «άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ».

Να σημειωθεί ότι η απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ είναι πανελλαδική.

Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα ακόλουθα προβλήματα που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και για τα οποία έχουν ευθύνη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι Δήμοι της χώρας:

1. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

2. Προσθήκη πολλαπλών διαδικασιών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19.

3. Αθρόα προσθήκη άλλων νέων διαδικασιών, που διενεργούνται αποκλειστικά μέσω των ΚΕΠ για τους ψηφιακά αναλφάβητους.

4. Προσέλευση πολιτών χωρίς ραντεβού με αποτελέσματα τον συνωστισμό τους έξω από τα ΚΕΠ, τις διενέξεις για σειρά προτεραιότητας, τις προστριβές για ζητήματα
που δεν είναι στην αρμοδιότητα ή την ευθύνη των ΚΕΠ και την έλλειψη χρόνου για διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν ολοκληρώνονται άμεσα.

5. Απροθυμία και αδιαφορία των Δήμων στο να παρέχουν συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιστατικά με προσβολές,
απειλές και βίαιες συμπεριφορές πολιτών που ολοένα αυξάνονται θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή και την ίδια τους τη ζωή.

Ζητάμε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

1. Άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με τουλάχιστον 1000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού. 2. Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ.

Καλούμε

Όλους τους συναδέλφους στα ΚΕΠ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή μας κινητοποίηση, διεκδικώντας απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών μεαξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ