Skip to main content

Προμαχώνας: Άνοιξαν τα σύνορα- Εγκλωβισμένοι για 7 ώρες Έλληνες οδηγοί

Πλήθος οχημάτων από το μεσημέρι της Κυριακής εγκλωβίστηκε τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο προς Βουλγαρία, λόγω διαμαρτυριών.

Εγκλωβισμένοι για περίπου επτά ώρες έμειναν οδηγοί αυτοκινήτων και φορτηγών την Κυριακή στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. 

Βούλγαροι πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά των υψηλών τιμών των καυσίμων στη χώρα και απέκλεισαν την κυκλοφορία σε κύριους οδικούς άξονες, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία και προς την Ελλάδα.

Πλήθος αυτοκινήτων παρέμειναν από τις 2 το μεσημέρι τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο προς Βουλγαρία, αδυνατώντας να περάσουν από την άλλη πλευρά.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής, μετά από διαπραγματεύσεις, οι διαμαρτυρόμενοι από την πλευρά της Βουλγαρίς αποχώρησαν και άνοιξε ο δρόμος στον Προμαχώνα.

Σταδιακά αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία, καθώς ήταν μεγάλος ο αριθμός των οχημάτων που ήταν εγκλωβισμένος στον Προμαχώνα.

Στη Σόφια, χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, φωνάζοντας «Παραίτηση» και «Παλιάνθρωποι». Έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης μπλοκάροντας την κυκλοφορία σε πολλούς σημαντικούς οδικούς κόμβους.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν στο Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ουρές δέκα χιλιομέτρων σχηματίσθηκαν στις εισόδους της πόλης που είχαν αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα των διαδηλωτών, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός BNR.