Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, κλειστοί θα παραμείνουν παιδικοί σταθμοί στους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, οι παιδικοί σταθμοί σε τρεις δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού.

Το μέτρο πρόληψης αφορά τους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους Νεάπολης Συκεών, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Βόλβης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας, Κορδελιού – Ευόσμου, Καλαμαριάς και στον δήμο Δέλτα.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δήμων:

Δήμος Θερμαϊκού

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον δήμο Θερμαϊκού για λόγους ασφαλείας.

Δήμος Λαγκαδά

Λόγω του ισχυρού παγετού που επικρατεί στις περιοχές του δήμου μας, ως αποτέλεσμα της πολύ έντονης κακοκαιρίας και δεδομένης της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στους χώρους των παιδικών σταθμών λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων, αποφασίστηκε ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγκαδά
ΚΔΑΠ Λαγκαδά
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΧΙΚΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου
ΚΔΑΠ Ασσήρου
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΘΙΑΣ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κριθιάς
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΞΑΛΟΦΟΥ:
ΚΔΑΠ Πέντε Βρυσών
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ:
ΚΔΑΠ Ζαγκλιβερίου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ:
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Σοχού

Για τις επόμενες ημέρες και ειδικά για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει ανακοίνωση αύριο το πρωί.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε από τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, τον αντιδήμαρχο Ηλία Ζιακούλη και την πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ειρήνη Αντωνιάδου, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. για να ελεγχθεί η πρόσβαση προς αυτούς, κρίθηκε φρόνιμο να ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Λαμβάνοντας υπόψιν την επέλαση του φαινομένου "ΣΟΦΙΑ", τον παγετό, τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τις ορεινές τοποθεσίες όπου εδρεύουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων, θεωρούμε πρέπον να παραμείνουν κλειστοί όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.\

Δήμος Δέλτα

Κανονικά θα λειτουργήσουν, Δευτέρα 7/1/2019, οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Δέλτα. Όπως ενημερώνει ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός δήμου Δέλτα, έχει δοθεί οδηγία ώστε οι χώροι να θερμαίνονται από την Παρασκευή αδιάκοπα.

Επίσης, μετά από αυτοψία και σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πρώτιστο κριτήριο την ασφαλή μετακίνηση και παραμονή των μαθητών, θα υπάρξει ανακοίνωση έως αύριο (7/1/2019) το απόγευμα για το εάν την Τρίτη θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία στο Δήμο Δέλτα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ