Skip to main content

Κλείστηκε συνάντηση συμβασιούχων της ΕΥΑΘ με Σκουρλέτη - Γεροβασίλη

Εκπρόσωποι των συμβασιούχων θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνάντηση την οποία περίμεναν εδώ και περίπου έξι μήνες οι πρώην συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ Α.Ε., με τους αρμόδιους υπουργούς, τελικά θα πραγματοποιηθεί αύριο, στη 1 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να παραστούν ο πρόεδρος των συμβασιούχων, ο νομικός εκπρόσωπός τους και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. 

 Στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γιάννης Κρεστενίτης, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ενδέχεται να έχει επαφές για το θέμα με τους υπουργούς πριν τη συνάντηση.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η συνάντηση κλείστηκε έπειτα από διαμεσολάβηση της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος νωρίτερα είχε συνομιλήσει με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων, έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace όπου διεξάγεται το αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.

Νωρίτερα, πάντως, σε δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης ότι στο όλο θέμα υπάρχει αυτή τη στιγμή αδιέξοδο. «Εν τέλει βρισκόμαστε αντιμέτωποι απέναντι σε ένα αδιέξοδο, το οποίο προέκυψε από τον πρόχειρο τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι προηγούμενες διοικήσεις τους εργαζόμενούς τους. Υπήρξαν προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίες ήταν στον «αέρα», που κρίθηκε στα δικαστήρια και ερχόμαστε εμείς να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα. Μιλάμε μεν για 90 συμβασιούχους, των οποίων η σύμβαση έληξε, αλλά από την άλλη ήδη έχει γίνει διαγωνισμός και έχουν προσληφθεί 150 νέοι εργαζόμενοι. Έχουμε αύξηση των θέσεων εργασίας" ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.