Skip to main content

Κλειστό τουλάχιστον μέχρι 4 Μαΐου το Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη

Η Περιφέρεια δεν θέλει να ρισκάρει μαζική εξόρμηση πολιτών την Πρωτομαγιά. Πιθανότερος χρόνος άρσης του αποκλεισμού η άρση των περιοριστικών μέτρων

Μέχρι την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας θα παραμείνει κλειστή η πρόσβαση των πολιτών στο Σέιχ Σου και στο δάσος του Χορτιάτη, που έχει επιβληθεί ως μέτρο προστασίας των πολιτών από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τόνιζαν στη Voria.gr ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν άρση των περιοριστικών μέτρων σε αυτή τη φάση και τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε ότι «το δάσος του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη είναι εκτάσεις στις οποίες την Πρωτομαγιά συνηθίζεται μεγάλη συνάθροιση πολιτών. Δεν πρόκειται να ανοίξουν αυτή την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο ελήφθη ως ενισχυτικό του περιορισμού κυκλοφορίας και συναθροίσεων, οπότε μέχρι τις 4 Μαΐου δε συζητείται η άρση του. Δεν έκλεισε με το σκεπτικό που έκλεισε η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Στη νέα παραλία μπορεί να δει καθένας όλους όσοι κινούνται ανά πάσα στιγμή. Στο δάσος όμως, δε θα ρισκάρουμε να κινηθούν ανεξέλεγκτα πολίτες, με τους όποιους κινδύνους ελλοχεύουν. Έτσι κι αλλιώς τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι, όπως αδέσποτα σκυλιά, αγριογούρουνα κτλ., τα οποία απειλούν την ασφάλεια των πολιτών. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος σεβάστηκε την απόφαση να κλείσει το δάσος και θεωρούμε πως για άλλες δυο εβδομάδες ή έστω μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία, καλό είναι να διατηρηθεί ο αποκλεισμός, προκειμένου να μη ρισκάρουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα με την πολύ μικρή εξάπλωση του κορωνοϊού».

Διαβάστε ακόμα: Διαδικτυακή διαμαρτυρία: Ζητούν άνοιγμα της Νέας Παραλίας και του Σέιχ Σου

Πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα, αλλά και εθελοντές έχουν επωμιστεί με το βάρος της τήρησης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και το δάσος του Χορτιάτη και βρίσκονται σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου, που δεν είναι και λίγα. Είναι 20 – 30 συνολικά, διότι πέρα από τις εισόδους της περιφερειακής οδού υπάρχουν και οι είσοδοι και έξοδοι από Πανόραμα, Ασβεστοχώρι και γύρω οικισμούς.