Skip to main content

Κλοπή λογαριασμών e-banking καταγγέλλει ο δήμος Αθηναίων

Σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών της Αθήνας ο Δήμος Αθηναίων δεν επιδεικνύει καμία ανοχή, τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης

Τραπεζικοί κωδικοί του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν στα «χέρια» αγνώστων, σύμφωνα με καταγγελίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ethnos.gr, άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον κωδικό e-banking λογαριασμού της Σχολικής Επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. Στον λογαριασμό φέρεται να είχαν πιστωθεί 140.000 ευρώ για ανάγκες των σχολείων.

Μήνυση κατ' αγνώστων υπέβαλαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έπειτα από εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Καλαμπόκας και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, για αδικαιολόγητες, ύποπτες κινήσεις ποσών στο τραπεζικό λογαριασμό της επιτροπής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο λογαριασμός πλέον έχει απενεργοποιηθεί, ενώ στην συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Κολωνάκι-Πλάκα-Εξάρχεια) όπου χάθηκε ο έλεγχος, είχε ήδη γίνει πίστωση 140.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

«Σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών της Αθήνας ο Δήμος Αθηναίων είναι άτεγκτος και δεν επιδεικνύει καμία ανοχή. Η υπόθεση θα διερευνηθεί τόσο από την δικαιοσύνη, στην οποία προσφύγαμε αμέσως, όσο και από τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων για να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου, ζητά «την άμεση απομάκρυνση των ατόμων που έχουν την ευθύνη της κίνησης των λογαριασμών και την άμεση αντικατάστασή τους ώστε να προχωρήσει το Νομικό Πρόσωπο στην εύρυθμη λειτουργία του» αφού θυμίσει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα με προτάσεις της «για την αναγκαιότητα να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια σε σχέση με το ήθος αλλά και την επάρκεια των επιλογών για τη στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών».