Skip to main content

Κλωτσιά στον ρατσισμό με Ντουρμισάι έριξε ο Νικολαΐδης

«Ο αθλητισμός μπορεί να αμβλύνει τις γωνίες του ρατσισμού απαντώντας στις σημερινές ρητορικές που δεν έχει βρει αξιόλογο αντίπαλο»,είπε ο Ολυμπιονίκης

Έκκληση για να δοθεί περισσότερος χρόνος στον αθλητισμό για τα νεαρά παιδιά έστειλε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο «Αθλητισμός και Κοινωνία» κατά την 4η Διεθνή Έκθεση αθλητισμού Sportexpo στη ΔΕΘ.

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008 έφερε ως παράδειγμα τον 22χρονο Ελληνοαλβανό επιθετικό του Πανιωνίου, Φιορίν Ντουρμισάι που πρόσφατα έγινε διεθνής με τη φανέλα της «γαλανόλευκης» σκοράροντας... απέναντι σε κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στο διάβα του.

«Ο Ντουρμισάι ήταν ένα παιδί 5 χρονών, διαφορετικό από τα υπόλοιπα και κοινωνικά αποκλεισμένο σε ένα νησί αντιμετωπίζοντας ξενοφοβία», δήλωσε αρχικά ο κ. Νικολαΐδης και συμπλήρωσε:

«Τα υπόλοιπα παιδιά δεν τον έκαναν φίλο τους. Η πρώτη του κοινωνική επαφή έγινε όταν ήταν να πάει σε ένα πάρκο με παιδάκια που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Όταν ένα από τα παιδιά έφυγε, τα υπόλοιπα τον φωνάξανε να πάρει τη θέση του και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο Ντουρμισάι αγάπησε τον αθλητισμό, αποφάσισε πως θέλει να κάνει καριέρα και έτσι έφτασε να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου».

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν παρέλειψε βγάλει... νοκ άουτ τη μισαλλοδοξία συμπληρώνοντας πως «ο αθλητισμός μπορεί να αμβλύνει τις γωνίες του ρατσισμού και του φασισμού δίνοντας απαντήσεις ενάντια στις σημερινές ρητορικές που δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής αξιόλογο αντίπαλο».