Skip to main content

ΚΝΕ για δηλώσεις Ταχιάου: Στο ίδιο μοτίβο με τον Μπουτάρη

Η ΚΝΕ κατηγορεί τον υποψήφιο δήμαρχο ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως μακρύ χέρι και γρανάζι της κυβέρνησης.

Την αντίδραση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου που χαρακτήρισε «σαχλαμάρα» το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Με τις δηλώσεις του αυτές αποδεικνύει με «το καλημέρα», πως σκοπεύει να αξιοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης, άλλο ένα γρανάζι στον κρατικό μηχανισμό με αρμοδιότητα να εξειδικεύει την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προωθώντας τις στοχεύσεις του κεφαλαίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη και κάθε διοίκηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΝΕ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «δεν απέχει άλλωστε από τις διαχρονικές τοποθετήσεις της αντίστοιχης δημοτικής αρχής, πιάνει το νήμα της επίθεσης και της κατασυκοφάντησης των δικαιωμάτων μας από εκεί που το άφησε ο Μπουτάρης που πρωτοστατούσε στη συζήτηση για τα πεντακοσάρικα στις σπουδές μας, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας , τώρα λοιπόν αποδεικνύει ότι θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο».
 
«Τα ίδια λέει άλλωστε και η ΔΑΠ, η παράταξη της ΝΔ στα πανεπιστήμια η οποία προβάλλει το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ που θα επέλθει με την κατάργηση του «ασύλου της ανομίας» δίπλα πάντα από το πάγιο αίτημα για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων», καταλήγει η ΚΝΕ.