Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

KNOW THE SNOW: Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χαρούν τα οφέλη της επαφής με το χιόνι και τις ομορφιές του βουνού δίνει ο δήμος Νάουσας σε άτομα με Αναπηρίες.

Μια ιδιαίτερα όμορφη και πρωτότυπη δράση διοργανώνει ο δήμος Νάουσας με πρωτοβουλία του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα με Αναπηρίες να έρθουν σε επαφή με το χιόνι, την χιονοδρομία και το βουνό!

Η δράση «know the snow» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια» ενώ το παρών θα δώσει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στόχος της δράσης είναι η εναλλακτική προσέγγιση σε αθλητικού τύπου δραστηριότητες (γνωριμία με χιονοπαιχνίδια, χιονοπατίδες, πεζοπορία με ορειβατικά μπαστούνια, κατασκευές στο χιόνι, βόλτα με snow mobile κ.ά.) παιδιών, εφήβων και νέων ΑμεΑ, με την συνδρομή και εποπτεία ειδικών σε θέματα άθλησης – χιονοδρομίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού,  να γνωρίσουν και να χαρούν τα οφέλη της επαφής με το χιόνι και τις ομορφιές του βουνού.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Δημοτική Αρχή Νάουσας, στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής και προαγωγής ευάλωτης μερίδας συμπολιτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δίνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας των ίσων ευκαιριών για όλους.

Σκοπός τη εκδήλωσης είναι η πιλοτική αυτή δράση να αποτελέσει την αφετηρία για συνεργασίες και συμπράξεις, που θα συμβάλλουν σε περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δήμου Νάουσας για την προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία σε χώρους, όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας κ.ά.

Στην εκδήλωση της Κυριακής θα συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι και νέοι ΑμεΑ από το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Νάουσας, το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και το «ΥΦΑΔΙ», ενώ από την Βέροια θα συμμετάσχουν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ « Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο χιονοδρομικό κέντρο από τις 10:30 έως τις 13:30, ενώ οι αθλητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν με την πολύτιμη συνδρομή και καθοδήγηση των προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, των γυμναστών και εκπαιδευτικών των προαναφερόμενων ειδικών σχολείων και συλλόγων, καθώς και εθελοντών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ