Skip to main content

Κογκρέσο: Εν αναμονή για την πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις Τραμπ

Την τελική απόφαση θα λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και η οποία θα αναδιαμορφώσει την ισορροπία πολιτικής ισχύος στις ΗΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του για το αν το Κογκρέσο θα έχει πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ.

Πρόκειται για απόφαση, η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την ισορροπία πολιτικής ισχύος ανάμεσα στα μέλη του Κογκρέσου και τον Λευκό Οίκο με τον πιο δραματικό τρόπο μετά το Watergate, σχολιάζει το POLITICO.

Είναι η τελευταία ημέρα έκδοσης γνωμοδότησης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη δικαστική περίοδο 2019-2020 και το δικαστήριο καλείται να γνωμοδοτήσει επίσης για το αν οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης μπορούν παρομοίως να έχουν πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, οι οποίες βρίσκονται στη λογιστική του εταιρία και σε τράπεζες.

Μία απόφαση που θα απορρίπτει τα νομικά επιχειρήματα του προέδρου Τραμπ, μπορεί να παράσχει στους ψηφοφόρους πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις που ο Τραμπ αρνείται να αποκαλύψει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του το 2015.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να αποφασίσουν σχετικά με αιτήματα ενός εισαγγελέα του Μανχάταν, ο οποίος ζητεί τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για τις φορολογικές πρακτικές της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του αμερικανού προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε τους προσωπικούς του δικηγόρους να υποστηρίξουν τις θέσεις του.