Skip to main content

Κόκε για Σαββίδη: Ελπίζω να έρθει την Κυριακή... χωρίς όπλο

«Ο Πρίγιοβιτς μίλησε χωρίς σεβασμό για τον Άρη και γι’ αυτό απάντησα σαν οπαδός της ομάδας», δήλωσε ο Ισπανός πρώην επιθετικός των «κιτρινόμαυρων»

Για το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Σέρχιο Κόκε πετώντας καρφί προς τον Γιώργο Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός πρώην επιθετικός των «κιτρινόμαυρων»:

Για το τι θυμάται από τότε που ήταν στον Άρη: «Όλοι γνωρίζουν τι ένιωθα όταν ήμουν στον Άρη και αυτά που ένιωθα δεν μπορούσα να τα περιγράψω με λόγια. Ένιωθα τον κόσμο και προσπαθούσα να εξηγήσω στους συμπαίκτες μου αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να δώσουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό την Κυριακή. Να νιώσουν αυτά που ένιωθα τότε εγώ».

Για το ποιο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θυμάται: «Θυμάμαι το παιχνίδι που είχα σκοράρει τα δύο γκολ. Αυτό έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μου, ήταν απίστευτο. Επίσης, θυμάμαι το παιχνίδι στην Τούμπα που είχαμε κερδίσει 0-1. Εκείνο το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για τον κόσμο. Πάντα το Άρης – ΠΑΟΚ είναι μία σημαντική ημέρα μέσα στον χρόνο και για τις δύο ομάδες και ελπίζω την Κυριακή οι παίκτες του Άρη να το καταλάβουν».

Για την φετινή ομάδα: «Είναι μία καινούρια ομάδα που δεν ήταν εύκολο να στηθεί γιατί οι παίκτες και ο προπονητής ήταν καινούριοι. Με εξέπληξε που ο Άρης είναι τόσο καλός στο πρωτάθλημα. Την Κυριακή είναι ένα παιχνίδι και ελπίζω ότι η ομάδα θα είναι καλή και θα παίξει όπως πρέπει. Ο προπονητής είναι Ισπανός και όλοι ξέρουμε το πνεύμα των Ισπανών και την νοοτροπία τους».

Για το αν το Ισπανικό μοντέλο του θυμίζει τη δική του εποχή στον Άρη: «Μου θυμίζει ακριβώς όταν ήμουν εγώ στην ομάδα. Μου θυμίζει την πολύ καλή περίοδο από το 2007 ως το 2012 όταν παίζαμε στην Ευρώπη και φτάναμε σε τελικούς κυπέλλου. Μπορεί να μη τα καταφέραμε αλλά το κλειδί ήταν ότι πολεμούσαμε ενάντια σε κάθε ομάδα. Ήμασταν μία ομάδα πολεμιστών και αυτό θα κάνει και ο φετινός Άρης για να πετύχει».

Για το τι μπορεί να καταφέρει ο φετινός Άρης: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα ντέρμπι που θα μας δείξουν το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα δείξει πολλά πράγματα».

Για τον Πάκο Ερέρα: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον έχω ακούσει σε συνεντεύξεις του και τον έχω δει να κοουτσάρει. Από τον τρόπο που κοουτσάρει έχω καταλάβει ότι είναι ένας καλός προπονητής. Αυτή την στιγμή ο Άρης έχει έναν καλό προπονητή και θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί και τι μπορεί να πετύχει. Ο Άρης και χωρίς προπονητή έχει κάτι το οποίο δεν το έχει άλλη ομάδα στον κόσμο. Έχει το γήπεδο που του δίνει μία έξτρα ώθηση και το κάτι παραπάνω που δεν έχουν οι υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα».

Για το αν μπορούσε να είναι στο Άρης – ΠΑΟΚ σε ποια κερκίδα θα πήγαινε: «Δεν θέλω να καθίσω στα VIP. Θέλω να καθίσω εκεί που ήταν οι δικοί μου οπαδοί της ομάδας όταν έπαιζα εγώ και να κάτσω και εγώ σαν οπαδός τώρα».

Για το αν θα ήθελε να τελειώσει διαφορετικά η θητεία του στον Άρη: «Την ξέρουμε όλοι αυτή την απάντηση. Θα ήθελα να τελειώσει την καριέρα μου με διαφορετικό τρόπο γιατί μου άξιζε. Το ποδόσφαιρο όμως είναι έτσι και μερικά πράγματα δε μπορούμε να τα αλλάξουμε. Φυσικά αυτό δεν αλλάζει την άποψη μου για τον Άρη. Αγαπάω τον κόσμο και την ομάδα. Θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου».

Για το αν μιλάει με τον Ραούλ Μπράβο και τον Καρυπίδη: «Με τον Ραούλ μιλάω. Υπάρχει η απόσταση όμως έχουμε κοινές ρίζες από την Μάλαγα. Με τον πρόεδρο της ομάδας δεν μιλάω, αυτό είναι γνωστό. Παρόλα αυτά ότι είχε γίνει στο παρελθόν είμαι μαζί του και του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι ο πρόεδρος της ομάδας που αγαπάμε και πρέπει όλοι να είμαστε στο πλευρό του και όχι απέναντι».

Για αυτά που έγραψε στα social media για τον Πρίγιοβιτς και τον Γιώργο Σαββίδη: «Καταρχάς μου φάνηκαν αστεία όλα αυτά που έλεγαν. Ήθελα να τα σχολιάσω ως οπαδός του Άρη και όχι ως παίκτης. Ο Πρίγιοβιτς μίλησε χωρίς σεβασμό για τον Άρη και γι’αυτό απάντησα. Άμα τους πόνεσαν αυτά που είπα είναι επειδή είπα την αλήθεια. Όσο για τον γιο του προέδρου είπε κάποια χαζά πράγματα και απάντησα. Ελπίζω να έρθει κανονικά στο γήπεδο την Κυριακή χωρίς κανένα όπλο μαζί του».

Για το αν θυμάται που είχε πετάξει το λάβαρο του ΠΑΟΚ: «Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Τότε ήμουν αρχηγός του Άρη αλλά μέσα στην καρδιά μου ήμουν και οπαδός της ομάδας. Έτσι ένιωσα και ήθελα να το κάνω. Ζητώ συγγνώμη αν πόνεσα κάποιο παιδί του ΠΑΟΚ αλλά αυτό ένιωθα να κάνω εκείνη την στιγμή».

Για το αν έκανε την κόρη του φίλαθλο του Άρη: «Είναι Άρης γιατί είναι από τη Θεσσαλονίκη. Είναι με μία κίτρινη φανέλα πάντα».