Skip to main content

Κόκε: Πάντα είχαμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούσαμε να κερδίζουμε την ΑΕΚ

«O Άρης είναι θρησκεία και έχει πολύ κόσμο που τον αγαπάει, θα τον ακολουθώ όπου και αν παίξει στην Ευρώπη», είπε ο παλαίμαχος φορ των «κιτρινόμαυρων»

Για τον Άρη, το πρόσφατο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ και την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Σέρχιο Κόκε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος στράικερ των «κιτρινόμαυρων»:

Για το ΠΑΟΚ-Άρης και αν είδε τον αγώνα: «Δεν μπόρεσα να δω το παιχνίδι, έβλεπα την εξέλιξη στο ίντερνετ, είδα ότι έληξε 1-1, αλλά βάλαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά οπότε αυτό με έκανε χαρούμενο».

Για το ότι ο Άρης έχει να κερδίσει στην Τούμπα από τότε που ήταν εκείνος στην ομάδα: «Το θυμάμαι πολύ καλά, ήταν μεγάλη μέρα για εμάς και τον κόσμο του Άρη, όμως ότι δεν έχουμε ξανακερδίσει έχει να κάνει με την απουσία μας, δεν παίζαμε αρκετά χρόνια στη Super League, φέτος που είμαστε στην πρώτη κατηγορία δεν είχαμε πρόβλημα να πάρουμε αποτελέσματα εκεί μέσα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν κερδίσαμε στο Χαριλάου».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ, με έναν αντίπαλο ενάντια στον οποίο είναι παίξει ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια: «Πάντα παίζαμε πολύ καλά με την ΑΕΚ, ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, κυνηγούσαμε τις ίδιες θέσεις για την Ευρώπη και κάναμε αρκετές νίκες και είχαμε πάντα την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι και η ΑΕΚ είναι καλύτερη οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το ότι ο Άρης είναι κοντά στο να εξασφαλίσει και πάλι την ευρωπαϊκή του έξοδο: «Ελπίζω και η νέα γενιά να μπορέσει να ζήσει αυτά που ζήσαμε και εμείς με τον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ όμορφο να ακολουθείς τον Άρη σε όλη την Ευρώπη, και η ατμόσφαιρα που φτιάχνουν οι οπαδοί του Άρη είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια».

Για το αν θα πάει δει τον Άρη σε περίπτωση που η ομάδα αγωνιστεί στην Ισπανία για το Europa League: «Θα πάω και όχι μόνο στην Ισπανία, στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, όπου και αν παίξει ο Άρης θα είμαι χαρούμενος να πάω να τον δω».

Για το ότι ο Άρης είναι κοντά στο να φτάσει στην τρίτη θέση σε ότι έχει να κάνει με τα περισσότερα εισιτήρια που έχει κόψει μια ομάδα: «Αυτό είναι κάτι που ξέραμε πριν ξεκινήσει η σεζόν, όταν ο Άρης ανέβηκε ξέραμε ότι θα συμβεί, ο Άρης έχει πάρα πολύ κόσμο που τον αγαπάει, ο Άρης είναι θρησκεία και ξέραμε ότι ο κόσμος θα στηρίξει.

Και πραγματικά, όχι επειδή ήμουν στον Άρη και ήμουν αρχηγός αυτής της ομάδας, αλλά εγώ πήγαινα στην Τούμπα και δεν ένιωθα τίποτα, ενώ στο Χαριλάου ένιωθες τον κόσμο».

Για τον Κουέστα που ανανέωσε την συνεργασία του με τον Άρη: «Δεν τον γνώριζα, όμως βλέπω την ομάδα, την ακολουθώ και τον έχω μάθει, έτσι κι αλλιώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Ισπανοί παίκτες στον Άρη πηγαίνουν πάρα πολύ καλά».