Skip to main content

Χαλκιδική: Κόκκινη περιοχή από αύριο η Ν.Προποντίδα - 30 ενεργά κρούσματα

Καμπανάκι από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που γνωστοποίησε πως ο δήμος έχει 30 ενεργά κρούσματα, σε σχέση με τα 8 της περασμένης εβδομάδας.

Στο επίπεδο Β του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας τίθεται από αύριο ο δήμος Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας την επαναφορά των δύο ζωνών υγειονομικής ασφαλείας στη χώρα.

Όπως είπε, στην Προποντίδα υπάρχουν σήμερα 30 ενεργά κρούσματα, την ώρα που την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν μόλις 8.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί και έως τις 8 Φεβρουαρίου ισχύουν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

2. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση)  

3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.  

4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με τη μέθοδο click away, εξαιρουμένων των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, καθώς και των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης και των βιβλιοπωλείων που θα λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Έκκληση δημάρχου για τήρηση των μέτρων

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος της περιοχής, Μανώλης Καρράς απηύθυνε έκκληση στους δημότες για αυστηρή τήρηση των μέτρων, καθώς «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρότητα».

«Αγαπητές μου συνδημότισσες, αγαπητοί μου συνδημότες,

Οι ώρες και οι μέρες είναι κρίσιμες. Σας καλώ να επιδείξουμε για ακόμη φορά στάση ευθύνης, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να «παίζουμε» με τις ανθρώπινες ζωές.  Ακούμε τους ειδικούς και συμμορφωνόμαστε στα μέτρα, που επιβάλλει η πολιτεία. Η κόπωση είναι λογική,  υπάρχει σε όλους αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για χαλαρότητα. Σε όλους μας λείπει η κανονικότητα, σε κάποιους όμως θα λείπουν οι δικοί τους άνθρωποι για πάντα» αναφέρει ο κ. Καρράς και προσθέτει:

«Ο Δήμος μας βρίσκεται από αύριο σε κατάσταση συναγερμού. Δεν πρέπει να γίνουν λάθη. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία τη δική μας, των δικών μας ανθρώπων, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με ράπιντ τεστ. Ήδη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και πάλι για όλους τους εκπαιδευτικούς μας, τους ιδιοκτήτες κυλικείων και τις σχολικές καθαρίστριες. Η λειτουργία των υπηρεσιών θα συνεχίσει να γίνεται μόνο με ραντεβού, όπως συνεχίζει και η τηλεργασία.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου παραμένει «στην πρώτη γραμμή» και εξυπηρετεί για ανάγκες σε φάρμακα, σε αγορές κτλ.  όσους δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν.

Σας καλώ για ακόμη μια φορά να μείνουμε ενωμένοι. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουμε τα μέτρα και να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, ώστε να  κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».