Skip to main content

Κοκκόρης: Αδιανόητη η εμπλοκή της πυροσβεστικής στη γραφειοκρατία

Με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Το σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Παναγιώτης Κοκκόρης κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Παχίδης και ο υποστράτηγος Π.Σ. και συντονιστής Επιχειρήσεων Αρχηγείου Π.Σ. Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ενημέρωσαν τον Παναγιώτη Κοκκόρη για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των εναέριων μέσων, καθώς επίσης για την εκπαίδευση νέων πυροσβεστών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης το θέμα της δασοπροστασίας και της ετοιμότητας της υπηρεσίας αναφορικά με ενδεχόμενες πυρκαγιές.

«Ανδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και καλούνται συχνά να λάβουν αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους. Είναι αδιανόητο να μπλέκουμε αυτή την υπηρεσία σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας προκειμένου να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εμείς θα απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και θα στηρίξουμε με κάθε μέσο την Υπηρεσία, της οποίας η ενίσχυση είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη, προκειμένου να μην ξαναζήσει αυτή η χώρα τραγωδίες απο φωτιές και φυσικές καταστροφές».