Skip to main content

Κοκκόρης: Αναληθές ότι η ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ τόνισε ότι στόχος είναι η δικαιότερη κατεύθυνση του ασφαλιστικού και η διατήρηση των ποσών των οποίων δίνονται σήμερα

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος που κάνει λόγο για ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης προέβη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας, Παναγιώτης Κοκκόρης.

«Και βέβαια δεν ισχύει, απλώς θα δίνεται δυνατότητα επιλογής και οι παλιοί θα προχωρήσουν όπως είναι ο σημερινός τρόπος επικουρικής ασφάλισης, ενώ οι νεότεροι θα έχουν τη δυνατότητα δεύτερου πυλώνα (της επικουρικής ασφάλισης) ή με το κράτος ή με την επιχείρηση. Έτσι θα είναι πιο δίκαιο το σύστημα» ανέφερε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, ο κ. Κοκκόρης τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι η δικαιότερη κατεύθυνση του ασφαλιστικού και η διατήρηση των ποσών των οποίων δίνονται σήμερα.

«Με βάση την αύξηση του ΑΕΠ, θα δούμε αν μπορούμε να βελτιώσουμε τις Βασικές αλλά και τις επικουρικές συντάξεις».

Το ασφαλιστικό, όπως εξήγησε ο πρώην γγ του Υπουργείου Εργασίας, ξετυλίγεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, τη βασική σύνταξη, την επικουρική ασφάλιση και την ιδιωτική ασφάλιση.

«Ο τρίτος πυλώνας στην Ελλάδα είναι "ατροφικός", γιατί δεν υπάρχει αναγνώριση των εισφορών που πληρώνουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, των δαπανών δηλαδή σε επίπεδο φορολογίας» σημείωσε ο κ. Κοκκόρης.