Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τονίζει πως η χώρα, μετά την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις.

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα, εννέα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

«Οι κινήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται κάθε φορά από την εκάστοτε κυβέρνηση, θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Ελλάδας απέναντι στις αγορές και στους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και θα καθορίσουν την πορεία της στα επόμενα χρόνια» εκτιμά ο κ. Κόλλιας σε δήλωσή του, υποστηρίζοντας πως «οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν σηκώσει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλο μέρος του βάρους των μέτρων λιτότητας, δεν έχουν το περιθώριο να δουν να γίνονται άλλα λάθη».
 
«Η χώρα πρέπει να κινηθεί από εδώ και στο εξής στο μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων και των παρεμβάσεων εκείνων, οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, έχοντας δημιουργήσει για το μέλλον ένα απόλυτα υγιές παραγωγικό μοντέλο» συμπληρώνει και τονίζει πως με αυτό τον τρόπο «θα οδηγηθούμε ταχύτερα στη βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, ώστε και να βρεθούμε σε θέση να αποσύρουμε το συντομότερο δυνατό τα μέτρα λιτότητας, που έπονται (βλ. μείωση συντάξεων και αφορολογήτου), και να πείσουμε τους Έλληνες, που εγκατέλειψαν τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής για την Ελλάδα».

«Το τέλος του δρόμου της κρίσης θα το δούμε μόνο αν δείξουμε την απαιτούμενη των περιστάσεων σοβαρότητα και δεν παρασυρθούμε και πάλι από παροχολογία που την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά» καταλήγει ο κ. Κόλλιας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ