Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ: ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Για να καταφέρουν να υπαχθούν οφειλέτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν μείνει εκτός λόγω προβλημάτων, σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ

Την επέκταση της προθεσμίας υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό και μετά το τέλος του χρόνου ζητεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, κάνοντας λόγο για προβλήματα και παραλείψεις που οδηγούν μέχρι στον αποκλεισμό πολλών οφειλετών στη ρύθμιση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κόλλιας, Α=από την πρώτη στιγμή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στήριξε τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, η οποία βασίστηκε άλλωστε και σε πρόταση του φορέα μας προς την Κυβέρνηση. «Είναι, όμως, γεγονός ότι η λειτουργία του μηχανισμού αυτού δεν έχει στεφθεί με την επιτυχία που προσδοκούσαμε, λόγω των παραλείψεων του νομοθέτη και των συνεπακόλουθων προβλημάτων, που προέκυψαν στην πράξη. Προβλήματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική δυσκολία έως και τον αποκλεισμό πολλών οφειλετών από την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση», επισημαίνει ο ίδιος.

«Είναι γεγονός ότι σε πολλά από αυτά τα προβλήματα, μετά και τη συνεχή επικοινωνία του ΟΕΕ με την ΕΓΔΙΧ και τα αρμόδια Υπουργεία, έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες λύσεις. Δεδομένης της διαρκούς προσπάθειας για την επίλυση αυτών των θεμάτων και της καθυστέρησης, που έχει προκληθεί στις διαδικασίες από τα συγκεκριμένα εμπόδια, θεωρώ ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρέπει να εκτείνεται και μετά το τέλος του χρόνου, ώστε η διαδικασία υπαγωγής να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και να καταφέρουν να υπαχθούν οφειλέτες, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν μείνει εκτός εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων», καταλήγει ο κ. Κόλλιας. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ