Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Όπως λέει ο πρόεδρος του ΟΕΕ η νέα μείωση δαπανών Κόλλιας: Να διασφαλίσουμε την ταχύτερη επιστροφή μας στις αγορές είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

«Το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2019 δείχνει ότι απαιτούνται ακόμα πολλά να γίνουν στη χώρα, ώστε αυτή να βγει οριστικά από την κρίση», υποστηρίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, από τη μία πλευρά, η εμπροσθοβαρής εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης θα οδηγήσει σε ανακούφιση συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας επί εννέα χρόνια.

«Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν πρέπει οι ελαφρύνσεις αυτές να οδηγήσουν σε προεκλογικές παροχές, οι οποίες θα εκτροχιάσουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού».επισημαίνεοι ο κ. Κόλλιας.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελτητηρίου, η νέα μείωση των δαπανών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να βγουν τα νούμερα για πλεόνασμα στα πολύ υψηλά επίπεδα του 3,6%, αποτελεί τροχοπέδη στην επιδίωξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ρυθμών ανάπτυξης.

«Η αναγνώριση, μέσα στο ίδιο το κείμενο του προϋπολογισμού, ότι η επιβεβαίωση των στόχων αυτών εξαρτάται περισσότερο από την επικράτηση ομαλών συνθηκών στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόσουμε εμπροσθοβαρώς και τις απαραίτητες εκείνες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, ώστε να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία από οποιοδήποτε πιθανό πισωγύρισμα προκύψει σε διεθνές επίπεδο, και να διασφαλίσουμε, με αυτό τον τρόπο την ταχύτερη επιστροφή της χώρας μας στις αγορές», καταλήγει ο πρόεδρος του ΟΕΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ