Skip to main content

Κόλλησε στον βούρκο της Λαμίας και ηττήθηκε δίκαια ο Άρης (video)

Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση στο ΔΑΚ της Λαμίας και ηττήθηκαν δίκαια με 2-0 - Ολοκλήρωσαν με 10 λόγω αποβολής του Σούντγκρεν.

Ο Άρης ηττήθηκε δίκαια εκτός έδρας με 2-0 από τη Λαμία καθώς δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στα δύο γρήγορα γκολ της ομάδας της Φθιώτιδας με τον Αραμπουλί στο 8΄με πέναλτι και στο 17΄με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Σούντγκρεν στο 63΄, που απώθησε με δύναμη ένα ballboy.

Η Λαμία πέτυχε την πρώτη νίκη της στο πρώταθλημα και έφτασε στους 5 βαθμούς, ενώ οι κιτρινόμαυροι παρόλο την ήττα παραμένουν στη δεύτερη θέση με 29.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τους Σούντγκρεν και Γκάνεα στα άκρα της άμυνας, τους Μπεναλουάν και Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας, τους Σάσα και Ματίγια στο κέντρο ενώ πίσω από τον προωθημένο Μάνο ήταν οι Γκάμα, Σίλβα και Μπερτόγλιο.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου, που πραγματοποίησε και το ντεμπούτο τού στον πάγκο της Λαμίας, χρησιμοποίησε τον Επασί στο «1», τους Τζανετόπουλο και Αντέτζο στο κέντρο της άμυνας και τους Σκόνδρα και Προβυδάκη στα άκρα. Μπεχαράνο, Τζανδάρης και Τιρόνε στον χώρο του κέντρου ενώ λίγα μέτρα πιο μπροστά ο Ντέλετιτς. Στην κορυφή οι Καραμάνος και Αραμπουλί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Άρη και τους... καλύτερους για τη Λαμία. Μόλις στο 8΄, ο Ματίγια πάτησε τον Ντέλετιτς, ο Σκουλάς σφύριξε πέναλτι και ο Αραμπουλί με περιπετειώδη τρόπο (θυμηθείτε ΕΔΩ) σκόραρε το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό ο ίδιος παίχτης στο 17΄, πέτυχε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ με ανάποδο ψαλίδι, μετά από σέντρα του Καραμάνου, ενώ είχε προηγηθεί και μεγάλη ευκαιρία του Γεωργιανού στο 13’ αλλά ο Μπουσέ αντέδρασε σωστά και έβγαλε το τετ α τετ. 

Μετά το δεύτερο γκολ της Λαμίας οι κιτρινόμαυροι πήραν το έλεγχο στο κέντρο, αλλά δύσκολα έβγαζαν ευκαιρίες μπροστά στην περιοχή του Επασί, με τον βεβαρημένο από τη βροχή αγωνιστικό χώρο να εμποδίζει τις προσπάθειες τους.

Ο Άρης στο 41’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του να μπει και πάλι στο ματς, όταν ο Σούντγκρεν βρήκε τον Σάσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου από κοντά έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μάντζιου μπήκε με στόχο να βρει το γρήγορο γκολ που θα τη βάλει στο ματς. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε για τον Άρη στο 52’ με το πλασέ του Γκάμα όμως να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια του Επασί.

Ο Μάντζιος προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση για την ομάδα του και στο 60’ αποφάσισε να ρίξει στο ματς τους Λόπεθ, Ματίγια και Γκαρσία, ώστε να μπορέσει να βρει διαδρόμους και να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.

Ωστόσο, μια υπερβολική ενέργεια του Σούντγκρεν έβαλε ακόμη περισσότερες δυσκολίες στον αγώνα για τον Άρη. Ο Σουηδός, απώθησε με δύναμη ένα ballboy, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σκουλά.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 79’ έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία να μειώσουν, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα να τραντάζει το δοκάρι του Επασί, ενώ ο ίδιος παίκτης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν πραγματοποιήθηκε κάτι άλλο σημαντικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του πρώτου μέρους υπήρξε ένταση ανάμεσα στον προπονητή του Άρη, Άκη Μάντζιο, και τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας, Πανουργιά Παπαϊωάννου, με τον τίμ μάνατζερ του Άρη, Θωμά Ναζλίδη, να μπαίνει στη μέση.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

 

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (77’ Γκούγκα), Ταϊρόν (62’ Μπιάρνασον), Καραμάνος (62’ Βλάχος), Ντέλετιτς (89’ Βασιλακάκης), Αραμπούλι.

Στον πάγκο: Κατσικάς, Ζιουλής, Κωστίκα.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Μπουσέ, Γκάνεα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια (71’ Τζέγκο), Γκάμα, Σίλβα (58’ Ματέο), Μάνος (58’ Λόπεθ), Μπερτόγλιο (58’ Μαντσίνι).

Στον πάγκο: Κουέστα, Δεληζήσης, Μαρτίνης, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας), Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Αντώνιος Αναστασάκης (Χανίων), 4ος: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας).

VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), AVAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας).

Κίτρινες: Ταϊρόν, Μπιάρνασον - Μπερτόγλιο, Ματίγια, Ρόουζ, Μαντσίνι, Λόπεθ.

Κόκκινες: - Σούντγκρεν.