Skip to main content

Κολομβία: Έκρηξη βόμβας προκάλεσε πυρκαγιά στον αγωγό Transandino

Δεν μεταφερόταν αργό τη στιγμή που έγινε η επίθεση και η εταιρεία εργάζεται για να περιορίσει τη φωτιά, τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Η έκρηξη μιας βόμβας προκάλεσε πυρκαγιά σε τμήμα του αγωγού μεταφοράς αργού Transandino αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Ecopetrol, κάνοντας λόγο για την τέταρτη δολιοφθορά στον αγωγό αυτό φέτος.

Η επίθεση έγινε στη δυτική επαρχία Ναρίνιο, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό, διευκρίνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Δεν μεταφερόταν αργό τη στιγμή που έγινε η επίθεση και η εταιρεία εργάζεται για να περιορίσει τη φωτιά, τονίζεται ακόμη στο δελτίο Τύπου.

Έχουν γίνει πάνω από δώδεκα επιθέσεις σε αγωγούς μεταφοράς καυσίμων στην Κολομβία μέχρι στιγμής το 2019. Ο αγωγός Cano Limon, μήκους 780 χιλιομέτρων, παρέμεινε εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέρος του 2018, εξαιτίας ογδόντα και πλέον βομβιστικών επιθέσεων.

Η Ecopetrol δεν ανέφερε ποιος θεωρεί ότι ευθύνεται για τη δολιοφθορά στον αγωγό. Οι αρχές γενικά προσάπτουν στην οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) την ευθύνη για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές υποδομές.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και την παράταξη γκεβαριστών ανταρτών, που οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση, ανεστάλησαν το περασμένο καλοκαίρι.