Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΣ

Συνελήφθη ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στην Κολομβία - Πρόκειται για εγκληματία επικηρυγμένο για 5 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ

Με το τέλος της κυριαρχία του βαρώνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ προ τριών δεκαετιών παρομοίασε σήμερα ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Δούκε τη σύλληψη του διαβόητου Οτονιέλ, του επικεφαλής της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Με μια συντονισμένη επέμβαση, ο στρατός, η αεροπορία και η αστυνομία της Κολομβίας συνέλαβαν το Σάββατο τον Δάιρο Αντόνιο Ούσουγα, γνωστό ως Οτονιέλ, αρχηγό κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Πρόκειται για εγκληματία επικηρυγμένο για 800.000 δολάρια από την κολομβιανή κυβέρνηση,αλλά και για 5 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ, όπως μεταφέρει η kathimerini.gr.

Την είδηση έσπευσε να χαιρετίσει και να οικειοποιηθεί με τον τρόπο του ο κ. Δούκε, δηλώνοντας: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα κατά της διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας αυτόν τον αιώνα», είπε, και πρόσθεσε: «Το χτύπημα αυτό συγκρίνεται μόνο με την πτώση του Πάμπλο Εσκομπάρ στη δεκαετία του 1990».

Ο Οτονιέλ συνελήφθη στην επαρχία Αντιόκια, στη βορειοδυτική Κολομβία, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά.

Για την επιχείρηση σύλληψής του επιστρατεύθηκαν 500 στρατιώτες με την υποστήριξη από… 22 ελικόπτερα. Κατά την επιχείρηση έπεσε νεκρός ένας αστυνομικός.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ