Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΣΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ

Στην Κολομβία θα επιτρέπεται πλέον στους πολίτες να λαμβάνουν στους πολίτες τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού σχήματος εμβολιασμού τους

Οι αρχές της Κολομβίας θα επιτρέπουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στους πολίτες τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού σχήματος εμβολιασμού τους κατά της COVID-19 με δύο δόσεις, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε.

Στην Κολομβία, χώρα που μετρά 130.460 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 5,3 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, προβλεπόταν μέχρι τώρα ότι οι τρίτες ενισχυτικές δόσεις χορηγούνταν έξι μήνες μετά τις δεύτερες.

Όλοι όσοι είναι 18 ετών και άνω «και έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, ή μία δόση σε περιπτώσεις όπως (το μονοδοσικό εμβόλιο) της Janssen, θα μπορούν τώρα να λαμβάνουν τις ενισχυτικές δόσεις τους έπειτα από τέσσερις μήνες, αντί των έξι», συνόψισε ο αρχηγός του κράτους σε βίντεο που διένειμαν οι υπηρεσίες τους.

Εξάλλου τα πρόσωπα που μολύνθηκαν και ιάθηκαν θα μπορούν να εμβολιαστούν τριάντα ημέρες αφού τερματιστεί η απομόνωσή τους και όχι έξι μήνες μετά, πρόσθεσε ο κ. Ντούκε.

Οι αρχές αποφάσισαν ακόμη να μειωθεί η διάρκεια της καραντίνας των συμπτωματικών ασθενών, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί, στις επτά ημέρες από τις 14 ως χθες,

Οι ανεμβολίαστοι που είχαν επαφή με κρούσμα θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες, αλλά όσοι είναι εμβολιασμένοι και δεν έχουν συμπτώματα μετά την επαφή τους με κρούσμα δεν θα χρειάζεται να απομονωθούν, ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα και να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Ντούκε.

Τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον διαγνώστηκαν την 20ή Δεκεμβρίου.

Το κράτος των Άνδεων με 50 εκατομμύρια κατοίκους έχει εξάλλου εντάξει στην εκστρατεία ανοσοποίησης τους μετανάστες από τη Βενεζουέλα, ανεξαρτήτως του εάν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα ή όχι. Πρόκειται για κάπου 1,8 εκατ. ανθρώπους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ