Skip to main content

Κομισιόν: Για συντεταγμένο Brexit αρκεί το ναι στη Συμφωνία Αποχώρησης

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ωστόσο δεν αισιοδοξούν ότι σε αυτήν την τρίτη προσπάθειά της η Μέι θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται μόνο να εγκρίνει τους όρους της αποχώρησης από την Ένωση, προκειμένου να αποφύγει το άτακτο Brexit, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η Συμφωνία Αποχώρησης είναι αναγκαία, αλλά και αρκετή, ώστε να εξασφαλιστεί μία συντεταγμένη έξοδος (με μεταβατική περίοδο)», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ενόσω το βρετανικό κοινούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει σήμερα μόνο για τους όρους της αποχώρησης από την Ένωση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ωστόσο δεν αισιοδοξούν ότι σε αυτήν την τρίτη προσπάθειά της η Μέι θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία. Έστω και αν τη χώρισε στα δύο, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Εάν η συμφωνία καταψηφιστεί ξανά και το βρετανικό κοινοβούλιο οδηγηθεί προς τη λύση του άτακτου Brexit, υποστηρίζει η Κάτια Άντλερ από το BBC, το πιθανότερο είναι ότι η Ε.Ε. δεν θα επιμείνει στη 12η Απριλίου ως ημέρα αποχώρησης.

Πιο πιθανό φαίνεται και οι Βρυξέλλες να προτάξουν τις 22 Μαΐου ως καταληκτική ημέρα του Brexit, δεδομένου ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται στις 23 Μαΐου και θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για τις προετοιμάσιες του no deal Brexit.